[Dr. Cosmo] Syarikat Dr. Cosmo, pengeluar peralatan rawatan elektroterapi yang meringankan gejala-gejala sakit kepala, sakit bahu, insomnia dan sembelit kronik.

  • 日本語
  • 中文
  • Melayu
  • English
Halaman utama
Halaman utama > Sejarah Dr. Cosmo

Sejarah Dr. Cosmo

Sejarah Dr. Cosmo

Sejarah kami adalah berdasarkan matlamat untuk menyediakan kepakaran terbaik untuk pengguna.

Semenjak penubuhan kumpulan Cosmo pada 1983, kami dapat menerajui bidang ini dengan menyediakan kepakaran dan kuasa pengembangan produk yang jelas serta produk berkualiti tinggi disamping idea dan penyelesaian yang bernas. Kami bukan sahaja menyediakan terapi elektrik yang berkualiti tinggi, malah mementingkan keaslian dengan rekabentuk yang cantik dan cara kendalian yang mudah dan selesa.

Dr. Cosmo- YK-9000

Setiap satu unit boleh menyediakan rawatan untuk 5 orang tanpa mengurangkan mutu rawatan. Bagi rawatan bahagian tertentu, pen elektronik yang dilengkapi dengan 6 jenis pemasa dan program boleh digunakan. (Sudah tiada di pasaran)

Mula di pasarkan pada April, 1992

Dr. Cosmo V-9000

Setiap satu unit boleh menyediakan rawatan untuk 5 orang tanpa mengurangkan mutu rawatan. Bagi rawatan bahagian tertentu, pen elektronik yang dilengkapi dengan 6 jenis pemasa dan program boleh digunakan. (Sudah tiada di pasaran)

Mula di pasarkan pada Mac, 1995

Yume Gokochi

Menggunakan gabungan seramik dan kulit biri-biri yang kaya dengan kebolehan menyimpan haba. Dilampirkan bersama karpet tenaga dan boleh disambung dengan mudah pada Dr. Cosmo. (Sudah tiada di pasaran)

Mula di pasarkan pada Mei, 1998

Dr. Cosmo α-9000

Produk rawatan terapi elektrik yang dihasilkan untuk relaksasi yang tiada bandingannya. Dilengkapi dengan pemain CD, pembesar suara berkualiti tinggi, tahap baring yang boleh diubah serta fungsi getaran. (Sudah tiada di pasaran)

Mula di pasarkan pada Julai, 1999

Dr. O2

Sesuai dengan nama O2, produk ini menghasilkan udara yang diperkaya oksigen yang kepekatan yang tinggi. Dengan ini, oksigen dengan kepekatan yang tinggi boleh disalurkan kedalam badan. (Sudah tiada di pasaran)

Mula di pasarkan pada Disember, 2002

Dr. Cosmo Image 9000

Mesin rawatan yang menggabungi kerusi urut dan rawatan terapi elektrik. Juga dilengkapi dengan fungsi menghasilkan ion negative serta fungsi pemanas yang menyediakan keselesaaan pada musim sejuk. (Sudah tiada di pasaran)

Mula dipasarkan pada Disember 2002

Dr. Cosmo IO 9000

Rawatan terapi elektrik beserta dengan muzik melalui pemain CD dan relaksasi video. Rekabentuk yang mudah dantidka memerlukan ruang, dilengkapi dengan tempat pemegang supaya mudah dialih dan dibawa ke mana jua.

Mula dipasarkan pada April, 2005

EVA, kerusi Relaksasi dilengkapi oksigen

Kerusi relaksasi asli yang membolehkan rawatan terapi elektrik sambil menyedut udara diperkaya oksigen. Model yang mempunyai pelbagai fungsi dimana muzik dan fungsi pemanas boleh dinikmati sekiranya di sambung dengan IO 9000.

Mula dipasar pada Julai, 2005

Kerusi relaksasi AL-14000

Model terbaru dari berdasarkan model α-9000. Selain dari boleh digunakan untuk rawatan yang lama sambil berbaring dengan tilam terapi elektrik, juga boleh menerima rawatan pada bahagian tertentu melalui pen elektronik. (Sudah tiada dipasaran)

Mula dipasarkan pada November, 2006

Aqua Rich

Penapis air untuk kegunaan di rumah, dengan potensi tertinggi menapis 99% bendasing. Boleh menghasilan air tulen yang boleh digunakan terus untuk susu bayi dengan penapisan bahan kimia seperti klorin, kuman dan mikrooranisma.

Mula dipasarkan pada Mei, 2007

Dr. Sleep

Tilam yang menyediakan keselesaan semasa tidur dengan struktur lapisan yang kenyal dan lembut serta pemanas yang memberi kehangatan yang selesa. Boleh disambung pada Dr. Cosmo dengan senang.

Mula dipasarkan pada Mei, 2007

Dr. Cosmo PRO-9000

Merealisasikan alat rawatan yang mudah digunakan oleh sesiapa sahaja dengan panel skrin LCD yang mudah dilihatserta butang yang mudah di kendalikan. Mudah digunakan dengan dilengkapi dengan paparan jam, fungsi pusing dan poket letak alat kawalan. (Produk OEM)

Mula dipasarkan pada Mei, 2007

Tilan neodimium

Dilengkapi dengan 40 magnet neodimium, dengan saiz yang lebar untuk meresap kedalam badan secara mendalam dan meluas, dengan itu memulihkan kekakuan dan peredaran darah.

Mula dipasarkan pada Mac, 2009

SE-14000

Peningkatan yang ketara dalam kendalian dengan menggunakan paparan pendafluor yang besar. 4 gelombang yang diubah secara automatik untuk memastikan kesan rawatan yang berterusan.

Mula dipasarakan pada September, 2010

Win Dr.-9000

Rawatan yang selamat dan terbaik boleh dipilih dari kombinasi 3 jenis gelombang dan 9 mod dengan hanya menekan 3 butang.

Mula dipasarakan pada Februari, 2013

【Khidmat pelanggan】Sila hubungi kami untuk pertanyaan lanjut mengenai produk dan kihidmat nasihat kesihatan badan.+65-6271-3317 Panggilan diterima: 10:0017:00 (Tidak termasuk sabtu, ahad dan cuti umum) Pertanyaan melalui emel Rakyat Malaysia Rakyat Singapura dan kawasan-kawasan lain